Άνδρες-Γυναίκες: Δύο διαφορετικά είδη

Όλο και περισσότερες έρευνες και μελέτες καταδεικνύουν την έντονη διαφορετικότητα ανδρών και γυναικών και συχνά υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά είδη, όχι απλά δύο διαφορετικά φύλα. Μεγάλες διαφορές στη φυσιολογία, βιολογία αλλά και εγκεφαλική λειτουργία . Γυναίκες και άνδρες όχι μόνο επικοινωνούν με διαφορετικό τρόπο αλλά και σκέφτονται, αισθάνονται, αντιδρούν, αντιλαμβάνονται, χρειάζονται και εκτιμούν με διαφορετικό τρόπο.

 

Βασική, ειδοποιός διαφορά φαίνεται να είναι ο τρόπος διασύνδεσης και επικοινωνίας των εγκεφαλικών δομών, όπου θα μπορούσαμε μεταφορικά να πούμε ότι οι γέφυρες σύνδεσης για τους άνδρες είναι φαρδιές και κοντές, ενώ αντίστοιχα για τις γυναίκες είναι λεπτές και μακριές.Αυτό έχει μεγάλη επίδραση στον τρόπο αντίληψης, διαχείρισης και οπτικής των καταστάσεων και της πραγματικότητας, στη δυσκολία η ευκολία διαχείρισης των δεδομένων αλλά και στον τρόπο προσέγγισης και ανάλυσης των εισιόντων και κυρίως των κρίσεων.

 

Ταυτόχρονα μεγάλη διαφορά ανδρών γυναικών είναι το ορμονικό σύστημα το οποίο έχει βασικές και ουσιαστικές διαφορές. Οπότε βλέποντας τον βαθμό διαφορετικότητας και διαφοροποίησης των δύο φύλων μπορούμε να υποθέσουμε ότι η ασυνεννοησία και τα προβλήματα είναι αναμενόμενα και σε κάποιο σημαντικό βαθμό, προβλέψιμα. Μέσα από την οπτική της διαφορετικότητας οι συγκρούσεις γίνονται φυσιολογικές και όχι απροσδόκητα και αρνητικά συμβάντα. Η δυσκολία επικοινωνίας γίνεται το φυσιολογικό και η προσπάθεια μας να επικοινωνήσουμε επιβεβλημένη.

 

Σε γενικές γραμμές και με αφαιρετικό τρόπο θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε βασικά αποθέματα του αρσενικού και του θηλυκου:

Αποθέματα του αρσενικού: Αποδέχεται τα πράγματα ως έχουν.

Αποθέματα της θηλυκού: Μαλακό, αφήνει χώρον δίνει περιθώριο για εισιόντα.

 

Η εσωτερίκευση των στερεοτύπων κάνει ανελαστική τη χρήση τους στην καθημερινότητα ενισχύοντας συγκρούσεις και εντάσεις. Ταυτόχρονα είναι σαφές ότι σε στερεότυπα καταλήγουμε όταν είμαστε αμήχανοι να διαχειριστούμε καταστάσεις, δεν γνωρίζουμε τον τρόπο ή δεν είμαστε εξοικειωμένοι.

 

Σε αυτό που καταλήγουμε είναι ότι ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσουμε την οπτική μας και να κατανοήσουμε στο πετσί μας ότι είμαστε διαφορετικοί να απότίσουμε σεβασμό στη διαφορετικότητα στο διαφορετικό είναι μας, όχι απλά κατανόηση και συγκατάβαση αλλά σεβασμός στις σημαντικές διαφορές που έχουμε και στην προσπάθεια που κάνουμε να τις γεφυρώσουμε.

 

Epilysi
Epilysi
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Γρηγ. Λαμπράκη 10
& Ν.Εγνατία
Θεσσαλονίκη

ΩΡΑΡΙΟ

Δετ-Παρ: 09:00 – 21:00
Σαβ: Κλειστά
Κυρ: Κλειστά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

2310 912382
info@epilysi.com