Οι επανειλημμένες κρίσεις πανικού μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στη ζωή του ατόμου. Επηρεάζουν και αλλάζουν άρδην τη λειτουργικότητα και τους φυσιολογικούς ρυθμούς των ανθρώπων που τις βιώνουν. Ταυτόχρονα χωρίς την κατάλληλη αντιμετώπιση οι κρίσεις ή οι προσπάθειες αποφυγής τους μπορεί να αλλάξουν ολοκληρωτικά τη ζωή ενός ατόμου.

 

Δεν μπορούμε όμως απλά να μιλάμε για αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού χωρίς να αναφερθούμε συνοπτικά στην αιτιολογία αυτών στους λόγους που συμβάλλουν στη δημιουργία τους. Σε μεγάλο βαθμό η κρίση πανικού είναι σωματοποίηση έντονων ψυχικών και συναισθηματικών συμπτωμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι κρίσεις συμβαίνουν όταν είμαστε σε πίεση και στρες, τις περισσότερες φορές έρχονται εκεί που δεν τις περιμένουμε, όταν έχουμε την αίσθηση-πεποίθηση ότι έχουμε «ξορκίσει το κακό».

Ο πανικός λειτουργεί σαν ένα δυνατό σωματικό ξυπνητήρι που μας υπενθυμίζει ότι τα προβλήματα υπάρχουν και περιμένουν επίλυση-αντίδραση από εμάς.

 

Παίρνοντας υπόψη τα  παραπάνω, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η βοήθεια στην προσπάθεια να απαλλαγούμε από τις κρίσεις πανικού ολοκληρωτικά και χωρίς επανάληψη. Η φαρμακοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει την ανακούφιση από τα συμπτώματα, μόνο τα φάρμακα όμως δεν δίνουν αποτελεσματική απάντηση στο πρόβλημα και το όποιο συχνά με τη λήψη φαρμάκων τείνει να επαναλαμβάνεται ή να παγιοποιείται.

 

Ταυτόχρονα και επειδή τα σωματικά συμπτώματα είναι πολύ έντονα στις κρίσεις πανικού, είναι καίριο να συμβουλευτούμε τον γιατρό που μας παρακολουθεί ώστε να αποκλειστεί η οποιαδήποτε οργανική αιτία για τα συμπτώματα.

Ο κάθε άνθρωπος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα του πανικού είναι καίριας σημασίας να αναλογιστεί τις ανάγκες του και τι είδους αντιμετώπισης χρήζει το πρόβλημα του. Μπορεί να είναι μια παροδική κατάσταση που μπορεί να χρειάζεται απλά χρόνο για να περάσει ή να έχει την ανάγκη των φαρμάκων ή να κρίνει ότι χρειάζεται συμβουλευτική ή ψυχοθεραπευτική αρωγή. Σε κάθε περίπτωση μόνο το ίδιο το άτομο μπορεί να μας απαντήσει ποια είναι η πιο αποτελεσματική και ουσιαστική απάντηση για την αντιμετώπιση των καταστάσεων πανικού.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Όταν ο Πανικός κυριαρχεί Συμπτώματα Κρίσης Πανικού »
Epilysi
Epilysi
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Γρηγ. Λαμπράκη 10
& Ν.Εγνατία
Θεσσαλονίκη

ΩΡΑΡΙΟ

Δετ-Παρ: 09:00 – 21:00
Σαβ: Κλειστά
Κυρ: Κλειστά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

2310 912382
info@epilysi.com