Βιωματικό Εργαστήριο- Άγχος,Φοβίες, Κρίση Πανικού

Το συμπτωματικό άγχος γεννάει αυτό που φοβάται

Όποιος υποφέρει από φοβίες, άγχος και κρίσεις πανικού νιώθει την έντονη επιθυμία να ξεφορτωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα, καθώς και τις σκέψεις, τις φυσιολογικές αντιδράσεις και τις σωματικές αισθήσεις που τα συνοδεύουν. Από τη μια πλευρά αυτό είναι απολύτως κατανοητό και δικαιολογημένο, από την άλλη όμως, μπορεί να συμβάλλει περισσότερο στη διατήρηση ίσως και επιδείνωση των συμπτωμάτων, στην μεγιστοποίηση του άγχους και του πανικού και τελικά στην ανατροπή της καθημερινής φυσιολογικής λειτουργικότητας.

Στο εργαστήριο αυτό θα προσεγγίσουμε θεωρητικά και με βιωματικές ασκήσεις το φαινόμενο του άγχους, των κρίσεων πανικού και των φοβιών από τη σκοπιά της Συστημικής Οπτικής και της Στρατηγικής Θεραπείας.

Θεματικές ενότητες που θα μας απασχολήσουν:

  • Επιλεγμένες ειδικές φοβίες.
  • Δεξιότητες, ικανότητες και αποθέματα, για τις αθέλητες επιδράσεις και τον υπαινικτικό χαρακτήρα του συμπτωματικού άγχους.
  • Διατήρηση των θετικών επιδράσεων του άγχους.
  • Διακοπή του φαύλου κύκλου του άγχους, αντιμετώπιση των αγχογόνων καταστάσεων.
  • Παρέμβαση στην Κρίση Πανικού
  • Τεχνικές χαλάρωσης ως στήριγμα στη διεύρυνση των περιθωρίων ελευθερίας κινήσεών μας.
  • Πώς θα γίνουμε οι σύμβουλοι του εαυτού μας από ασφαλή απόσταση.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο καθώς και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και σε φοιτητές ψυχοκοινωνικών επαγγελμάτων. Στόχος του εργαστηρίου είναι μια αιρετική, διαφορετική, πιο λειτουργική οπτική για το άγχος και την επίδραση του στην καθημερινότητα, η προσωπική ευαισθητοποίηση στο κομμάτι του άγχους, αλλά και η σε βάθος  πρακτική οπτική που μπορεί να ενισχύσει επαγγελματίες ψυχική υγείας να εργαστούν αποτελεσματικά με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο φάσμα του άγχους, φοβιών και κρίσεων πανικού.

Συντονιστής: Σταύρος Καρπουχτσής Ψυχολόγος-Συστημικός Ψυχοθεραπευτής

Μία συνάντηση ανά δεκαπενθήμερο διάρκειας 2  ωρών .Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε 14 συναντήσεις.

 

Epilysi
Epilysi
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Γρηγ. Λαμπράκη 10
& Ν.Εγνατία
Θεσσαλονίκη

ΩΡΑΡΙΟ

Δετ-Παρ: 09:00 – 21:00
Σαβ: Κλειστά
Κυρ: Κλειστά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

2310 912382
info@epilysi.com